UITGAANSTIPS OP DATUM - SALSA, MERENGUE, ...

Tips om af te vallen met dansen

Heeft u besloten dat u gewicht wilt verliezen, maar heeft u geen motivatie om te gaan bewegen? Dan kunt u gaan dansen voor gewichtsverlies. Dansen kunt u doen in uw eentje thuis, in de sportschool of samen met anderen die hetzelfde doel hebben als u.

Afvallen met plezier

Een tip die we mee kunnen geven voor als u geen motivatie heeft om te sporten is dat u geen te hoge doelen voor uzelf moet stellen. Als u uw doelen wilt bereiken is het belangrijk om te bepalen of deze doelen wel realistisch zijn. Werken naar een doel wat bijna onmogelijk is werkt demotiverend. Stelt u doelen die u ook daadwerkelijk kunt behalen, dan zult u het plezier er ook van inzien.

Mocht de door u hoog gelegde lat zo hoog zijn, dat u er naar staat te kijken met een verrekijker, dan is er iets niet goed. In plaats daarvan, breng de lat naar u! Doe wat u leuk vindt, haal uw plezier uit het sporten/bewegen en maak doelen voor uzelf die u binnen korte termijn kunt halen. Zo kunt u er steeds een schepje bovenop doen en de verandering met eigen ogen zien.

Dansen om af te vallen

Een mooie manier om af te vallen is door middel van dans. Wilt u dit niet alleen dan zijn er groepslessen mogelijk. U kunt dansen op de maat van de muziek, lekker bezig zijn met uw lichaam en calorieën verbranden.

Body Mass Index (BMI) berekenen

Bij het berekenen van uw BMI wordt er gekeken naar de verhoudingen van uw lichaamslengte en gewicht). BMI berekenen kunt u na het invullen van enkele gegevens al doen. Zo komt u er snel achter of u onder- of overgewicht heeft.