UITGAANSTIPS OP DATUM - SALSA, MERENGUE, ...

Lichamelijke klachten voorkomen met deze tips

In dit artikel gaan we het hebben over hoe lichamelijke klachten voorkomen kunnen worden. dit doen we aan de hand van een aantal tips. Als u uw kans op blessures of klachten wilt voorkomen dan adviseren wij dat u dit artikel goed doorleest.

Tip 1) Let op een goede houding.

Een goede houding is in principe de basis van alles. Het maakt niet uit of u staat of in zittende houding bent, een rechte en correcte houding is dan belangrijk. Een goede lichaamshouding zal uw lichaamsbelasting verlichten.

Tip 2) Zorg dat u op uzelf let.

Mocht u dus hele dagen werken achter de computer, dan is het belangrijk dat u een goede bureaustoel heeft. Investeer in een goede stoel en u heeft er lang profijt van.

Tip 3) Maak de keuze voor kwaliteit.

Er wordt door deskundigen gezegd dat zo’n 7 a 8 uur slaap per nacht nodig is om gedurende de dag optimaal te kunnen functioneren. Dit betekent dat je zo’n 1/3 deel van de dag moet rusten. Dit kunt u het beste doen op een goed kussen en matras. Naast goede materialen is het belangrijk om te slapen in een goede houding. Door te slapen op uw rug wordt uw rug het meest blij. Vermijd slapen op de buik dus zo veel mogelijk.

Tip 4) Zorg voor voldoende beweging.

Iedereen weet dat beweging goed is voor de gezondheid, maar dit is ook goed voor het stabiliseren van de rug en het verminderen van lichamelijke klachten. Mocht u gaan sporten of bewegen, dan is het belangrijk dat u dit op correcte wijze doet. Gaat u hardlopen op verkeerde schoenen of op een verkeerde manier, dan kunt u bijvoorbeeld last krijgen van een pijnlijke knie.