UITGAANSTIPS OP DATUM - SALSA, MERENGUE, ...

Een goede uitrusting voor een salsa workout

Als je op het punt staat om een salsa workout te volgen is het goed dat je rekening houd met een aantal aspecten. Hieronder zullen we het kort hebben over een aantal zaken die van cruciaal belang zijn als je op het punt staat om een salsa workout te volgen.

Neem altijd een waterfles mee

Het is altijd aan te raden om een waterfles mee te nemen. Tijdens een salsa workout is het aan te raden om genoeg te drinken. Je zweet namelijk enorm veel en hierbij is het dus belangrijk om je vocht op peil te houden. Het is hierbij ook leuk om je eigen waterfles te customizen. Hierbij kun je bijvoorbeeld waterflesjes bedrukken. Als je besluit dit te doen kun je bijvoorbeeld je naam op het flesje bedrukken. Iedereen legt ze flesje overal en nergens neer en daarom is het goed dat je jouw naam op het flesje hebt. Hierdoor kun je tijdens een korte tijd pauze snel je flesje vinden waardoor je optimaal kunt genieten van de pauze.

Draag comfortabele kleding

Het is aan te raden om comfortabele kleding te dragen als je besluit om mee te doen met salsa lessen. Je beweegt namelijk enorm veel tijdens de lessen en daarom is het niet fijn als je kleding draagt die te strak zit. Hierbij is het dus goed dat je kijkt naar kleding die lekker los zit waardoor je kunt genieten van optimale bewegingsvrijheid. Dat is natuurlijk erg prettig en daarom is het zeker aan te raden om hiernaar te kijken. Mocht je op zoek zijn naar kleding dat soepel zit, dan is het aan te raden om langs te gaan bij een salsa specialist. Hierbij weet je zeker dat je er alles aan doet om de juiste uitrusting aan te schaffen voordat je begint met het echte werk.