UITGAANSTIPS OP DATUM - SALSA, MERENGUE, ...

Draag de juiste schoeisel tijdens salsa lessen

Het is goed om altijd te kijken naar de juiste schoenen als je besluit om salsa te dansen. Salsa is namelijk niet een gebruikelijke dans en daarom is het niet zo dat je op je normale schoenen mee kunt doen met salsa lessen. Je moet natuurlijk wel schoenen hebben die ervoor zorgen dat je zo optimaal mogelijk kunt bewegen. Hieronder zullen we kort toelichten welke schoenen gebruikelijk zijn in de salsa wereld.

De traditionele schoenen

Veel mannen die aan salsa doen dragen lakleer schoenen. Dit zijn schoenen van leer met een speciale lak dat voor een luxe uitstraling zorgt. Daarnaast hebben de schoenen enorme conform en zorgen ze voor een elegante uitstraling. Als je denkt aan salsa bij mannen denk je meteen aan de lakschoenen. Op het internet kun je veel mogelijkheden vinden voor deze schoenen.

Sneakers worden steeds populairder

Het is aan te raden om ook eens te kijken naar heren sneakers. Hierbij weet je zeker dat je alles uit de kast haalt omtrent sneakers en dat je optimale conform hebt. Hierbij is het wel zo dat je aandacht moet besteden aan een aantal elementen. Hierbij is het namelijk belangrijk dat je wel aandacht besteed aan neutrale heren sneakers. Tegenwoordig zie je steeds meer de verschuiving van de traditionele schoenen naar de wat modernere schoenen. Mocht je hierbij advies willen, dan is het aan te raden om eens contact op te nemen met een specialist op het gebied van sneakers. Hierbij is het wel belangrijk om te melden dat je de sneakers gaat gebruiken voor salsalessen en dat comfort een belangrijk element moet zijn.