UITGAANSTIPS OP DATUM - SALSA, MERENGUE, ...

Danskleding voor salsa uitkiezen: do's en don'ts

Steeds meer mensen gaan op dansles: in Nederland is het aantal dansscholen fors gestegen. Misschien heb jij je wel net ingeschreven voor een salsales of een social night en vind je het best spannend om voor de eerste keer naar de dansschool of zo'n dansavond te gaan. Wat moet je bijvoorbeeld dragen en hoe gaat zo'n avond in z'n werk? Om een beetje van je spanning weg te nemen hebben we in dit artikel enkele tips voor je verzameld met kleding die je aan kunt trekken naar een salsa night: een ontspannen avondje salsa dansen in comfortabele kleding.

Comfortabel dansen op een social night
Een social night in de salsawereld is een avond met een onbezorgde sfeer waarin je lekker los en vrij kunt dansen. Hierbij is dus belangrijk dat je kleding draagt waarin je je comfortabel voelt en waarin je genoeg bewegingsvrijheid hebt. Wat we veel zien, zijn jeans met veel stretch in combinatie met een hemdje, shirtje of een losvallende blouse. Hierin kun je dansen, draaien, wiebelen en wiegen wat je wilt en dat is wel zo prettig tijdens een avondje salsa. Ook een legging in plaats van een spijkerbroek is een fijne keuze. Online vind je regelmatig korting op danskleding, zodat je in het begin rustig en voordelig kunt kijken of dansen iets voor je is.

Een absolute no go tijdens een social night is het dragen van onhandige kleding waarin je niet lekker kunt bewegen. Misschien had je in je hoofd om tijdens zo'n avond een elegante jurk te dragen of een stijlvolle kokerrok met een strakke top. Hoewel dat er waarschijnlijk prachtig uitziet, is het voor zo'n losse avond absoluut niet handig en ook helemaal niet nodig. Social nights zijn zoals de naam het al zegt sociale avonden waarop je lekker kunt ontspannen en dat kan het beste in fijne kleding.

Salsafeesten met themakleding
Naast de socials nights bestaan er salsafeesten en -avonden met een dresscode of met in ieder geval de verwachting dat er naast het dansen ook wat aan de uiterlijke vertoon wordt gedaan. Wanneer je eenmaal een beetje weet hoe een social night in z'n werk gaat, is het leuk om eens te kijken bij een heus salsafeest. Ook hierbij geldt nog steeds dat je altijd moet kiezen voor danskleding waarin je je goed en comfortabel voelt. Hoewel een spijkerbroek op zo'n avond niet echt feestelijk is, kun je altijd gaan voor een kleurrijke legging of een stretchy rok met een top. Veel vrouwen vinden het ook fijn om zwierige jurken te dragen of juist te gaan voor een stijlvolle top met rok.

Een don't tijdens zo'n feestelijke avond is dus de comfortabele en ietwat saaie look: de combinatie van een spijkerbroek met een grijs hemdje en een paar gympen. Je mag best een beetje uitpakken in je salsalook! Wanneer je het fijn vindt om hakken te dragen dan kan dat, maar ook een sneaker is helemaal prima. Zolang de look lekker feestelijk is, je jezelf ontspannen en misschien zelfs een beetje sexy voelt kan en mag alles in de salsawereld. Ben je klaar voor een avondje dansen?